Yaşam »

Kütahya'da Kadınlardan Gazze İçin Sessiz Çığlık Zinciri

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları, Gazze için sesini yükseltti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze'deki duruma dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenleyerek, sessiz çığlık zinciri oluşturdu. Başkan Karabacak Çakıcı, yaptığı açıklamada, "Gazze, ilahi kelamın sarsıcı bir imtihanıdır" diyerek, Kur’an-ı Kerim’in Maide Suresi'nden bir ayet hatırlattı. Çakıcı, bu durumun tüm insanlığı vicdanlı olmaya çağırdığını vurguladı.

Barışın Sesi Kadınlar Olmalı

Etkinlikte, dünya genelindeki kadınlara seslenen Çakıcı, "Bugün yalnızca kadın kimliğimizle buradayız. Çünkü bu mesele insanlık meselesidir" ifadelerini kullandı. Kadınların barış için güçlü bir ses oluşturabileceğini belirten Çakıcı, uluslararası sularda İsrail'in müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu’na da değindi. Türkiye'nin bu adaletsizlik karşısında sessiz kalmadığını ifade eden Çakıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde 13 ülkeden 101 gönüllünün güvenli dönüşlerinin sağlandığını dile getirdi.

Özgürlük İçin Ses Verelim

Çakıcı, konuşmasının sonunda Filistin için özgürlük çağrısında bulunarak, "Nehirden denize özgür Filistin" sloganıyla etkinliği tamamladı. Meydandaki tüm kadınları sessiz çığlık zincirine katılmaya davet eden Çakıcı, birlik ve dayanışma mesajı verdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.