Güncel »

Aydın'da İncir Üreticilerinden Kendirlioğlu'na Tepki Geldi

Aydın'da incir üreticileri, Ziraat Odası Başkanı Kendirlioğlu'na, diğer illerden gelen incirlerin Aydın inciri olarak ihraç edilmesine neden sessiz kaldığını sorguladı. Üreticiler, bu durumun Aydın incirine zarar verdiğini ifade etti.

İncir Üreticilerinin Eleştirileri

M.K. isimli bir incir üreticisi, yaşanan sorunların sorumlusunun ihracatçılar ve Ziraat Odası başkanları olduğunu belirterek, "Başkan, Manisa’nın, Hatay’ın, Antep’in incirini siz yer misiniz? Yemezsiniz. Bu incirlerin Aydın'dan ihraç edilmesine sessiz kalanlar sorumludur" dedi. Ayrıca, gümrükten geçmeyen bu incirlerin zararının Aydın incirine kesilmesinin adaletsiz olduğunu vurguladı.

Çiftçilerden Sert Tepki

Eycelli sakinleri adına yapılan yorumda, "Sen değil miydin 15-20 gün önce 'İncir bol, kalite güzel, incirde sıkıntı yok' diyen? Çiftçiyle dalga geçiyorsun, yazıklar olsun" ifadeleri kullanıldı. H.Ç. isimli bir kişi de, "Üretici temsilcisi olarak siyasi söylemleri bırakıp gerekli girişimlerde bulunun" şeklinde eleştiride bulundu. Bu yorumlar, üreticilerin yaşadığı sorunların ciddiyetini gözler önüne serdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.