Siyaset »

İtalya Başbakanı Meloni Soykırım İddiasıyla UCM'ye Şikayet Edildi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Gazze'deki soykırıma ortak olduğu iddiasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet edildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, kendisi, Savunma Bakanı Guido Crosetto ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani hakkında, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği soykırım suçuna ortak oldukları gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvuru yapıldığını duyurdu. Meloni, şikayet edilenler arasında İtalyan havacılık ve savunma şirketi Leonardo’nun Genel Müdürü Roberto Cingolani’nin de olabileceğini belirtti.

Şikayet Detayları ve Meloni'nin Açıklamaları
Meloni, "Dünyada veya tarihte buna benzer başka bir vaka olduğunu sanmıyorum" diyerek, şikayeti kimin veya kimlerin yaptığına dair detay vermekten kaçındı. Ayrıca, hakkındaki soykırıma ortak olma suçlamasına şaşırdığını, zira herkesin İtalya’nın 7 Ekim’den sonra İsrail’e yeni silah sevkiyatı yapmadığını bildiğini ifade etti.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.