Yaşam »

Zeynel Abidin Özkan: Gazze'ye En Son Noktaya Kadar Yaklaştık

Sumud Filosu'nda yer alan Türk aktivist Zeynel Abidin Özkan, Ankara'da ailesi ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Özkan, Gazze'ye yaklaşırken yaşadıkları zorlukları ve Gazzelilerin yanında olma kararlılıklarını vurguladı. Özkan, "Gazze’ye yaklaşabildiğimiz en son noktaya kadar da yaklaştık" diyerek, yolculukları sırasında birçok sıkıntı çektiklerini ancak amacına ulaştıklarını belirtti. Ayrıca, Gazzelilere destek olmanın yanı sıra, çift vatandaşlık konusundaki sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Özgür Filistin İçin Mücadele
Özkan, Gazze'nin yeniden yaşanabilir hale gelmesi için dünya devlerinin İsrail üzerindeki baskısını artırmaları gerektiğini söyledi. "Kardeşlerimizi abluka altında bırakmamak için harekete geçmeliyiz" diyen Özkan, "Gazzelileri nehirden denize özgür Filistin’de buluşturmalıyız" şeklinde konuştu. Özkan, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, mücadelelerine devam edeceklerinin altını çizdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.