Yerel »

Şanlıurfa’da Sürdürülebilir Tarım Hamlesi Başlatıldı

Şanlıurfa'da düzenlenen etkinlikte, sürdürülebilir tarım yöntemleri tanıtıldı. Anız yangınlarının önlenmesi hedefleniyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Halil Hatipoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bu yöntem anız yangınlarının önüne geçiyor" diyerek, doğal kaynakların korunması ve üretici maliyetlerinin azaltılması konularına dikkat çekti.

Çiftçilere Yeni Yöntemler Tanıtıldı
Hatipoğlu, anız yangınlarının doğaya, toprağa ve canlı yaşamına büyük zarar verdiğini vurguladı. Ayrıca, bu tarım modelinin Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Avustralya gibi ülkelerde başarıyla uygulandığını belirtti. İklim dostu tarım modelinin yaygınlaştırılması için tüm çiftçilere eğitim verileceğini ifade etti.

Etkinliğe Yoğun İlgi
Düzenlenen etkinliğe, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Aldeniz, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı İsmail Şeyhanlı gibi önemli isimlerin yanı sıra GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. İbrahim Halil Çetiner, TKDK İl Koordinatörü Beyhan Gergerli ve TMO Şube Müdürü Faruk Fırat da katıldı. Ayrıca, etkinlikte birçok tarım müdürü, ziraat odası başkanları ve çiftçiler yer aldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.