Asayiş »

Kocaeli'de Yakın Arkadaş Cinayetine 18 Yıl Hapis Cezası Verildi

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Burak Y. ve avukatları yer aldı. Aile avukatı Ferhat Gezici, sanığın ve maktulün birbirlerini çok iyi tanıdığını vurgulayarak, cinayetin sanık tarafından işlendiğinin ispatlandığını belirtti. Gezici, gerçeğe aykırı beyanlarla cezanın hafifletilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Olayın Detayları ve Sanığın Savunması

Savunmasında, maktulün kendisini defalarca darp ettiğini ve onu korumak için silahına başvurduğunu söyleyen Burak Y., "Onun da hayatı karardı, benim de hayatım karardı" dedi. Maktulün uyuşturucu etkisiyle evine geldiğini belirten sanık, olay sırasında yere ateş ettiğini savundu. Sanık avukatı Hüseyin Acurman, maktulün sanığı 24 kez aradığını ve evine kadar geldiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasını, haksız tahrik indirimi ile 18 yıla düşürdü. Ayrıca, sanık 6136 sayılı kanuna muhalefetten 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezası aldı. İlk duruşmasında, sanık Burak Y., maktul Engin'in borcunu ödemesinin ardından kendisini darp ettiğini ve tehdit ettiğini ifade etti. Cinayetin ardından pişman olduğunu belirten sanık, olayı öldürme kastı olmadan gerçekleştirdiğini savundu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.