MAKTEK Konya Fuarı Kapılarını Açtı: 400 Katılımcı ile Başladı
Türkiye'nin en büyük makine fuarı olan MAKTEK Konya, 8-11 Ekim tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, 400'e yakın katılımcıyla dolu dolu geçmesi bekleniyor.
MAKTEK Konya Fuarı, 8-11 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Fuarın açılışında konuşan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Bu yıl 400’e yakın katılımcı firmamızla 4 farklı salonda yer alıyoruz. 60 ülkeden gelen ziyaretçilerle birlikte toplamda 40 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz" şeklinde bilgi verdi.
Fuarın Önemi ve Katılımcılardan Beklentiler
Erkek, "Bu fuar Türkiye’deki bu yılın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. İstanbul, İzmir, Konya, Ankara ve Adana gibi farklı illerden katılımlar var. Yurt dışından da yoğun ilgi görüyoruz" dedi. Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, bu fuarın verimlilik ve kalite konularında önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Akyüz, "Gelen ziyaretçiler, burada gördükleri yüksek teknolojik ürünlerden memnun kalacak" ifadelerini kullandı.
Ekonomik Durağanlık ve Konya'nın Dinamik Yapısı
Makine İmalatçıları Birliği (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Fatih İğrek, Konya’nın sanayi potansiyeline dikkat çekerek, "Türkiye, mühendislik ve teknolojiyi kullanma becerisini savunma ve havacılıkta gösterdiği başarılarla kanıtlamıştır. Makine sektörü, 80 milyar dolarlık üretim hacmine sahip" dedi. Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, makine sanayisinin ihracatta önemli bir rol oynadığını ifade etti.
MAKTEK Konya Fuarı, 8-10 Ekim tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri arasında, kapanış günü olan 11 Ekim’de ise 10.00-18.00 saatlerinde ziyaretçilerini bekliyor.