İsrail Hükümetinde Kriz: Aşırı Sağcı Bakanlardan Tehditler
İsrail'de aşırı sağcı bakanlar, ateşkes anlaşmasına karşı çıkacaklarını duyurdu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İsrail’in aşırı sağcı Bakanı Ben Gvir, Başbakan Netanyahu’ya hükümeti düşürme tehdidinde bulunarak, Hamas yönetiminin devam etmesine izin verecek bir hükümette yer almayacağını belirtti.
Ben Gvir'in Açıklamaları
Ben Gvir, yaptığı açıklamada, "Son günlerde Başbakan ile yaptığım görüşmelerde, hiçbir koşulda Gazze’de Hamas yönetiminin devam etmesine izin verecek bir hükümetin parçası olmayacağımı açıkça belirttim. Bu, kesin bir kırmızı çizgidir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Başbakan Netanyahu'nun kendisine bu konudaki taahhütlerini hatırlatarak, "İsrail vatandaşları, hiç kimsenin aldatılmasına izin vermeyeceğim" dedi.
Hükümetin Geleceği
Ben Gvir, Hamas yönetiminin ortadan kaldırılmaması durumunda Otzma Yehudit hükümetinin feshedileceğini vurguladı. Bu durum, İsrail hükümetinde ciddi bir krize yol açabilir ve gelecekteki politik dengeleri etkilemesi bekleniyor.