Yerel »

Tunceli'de Kırklar Dağı'na Mevsimin İlk Karı Düştü

Tunceli'nin 2 bin 30 rakımlı Kırklar Dağı'na mevsimin ilk karı düştü. Meteoroloji uyarısının ardından etkili olan yağışlar, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşerek kış mevsiminin habercisi oldu.

Tunceli'de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, öğle saatlerinde rüzgarla birleşerek yüksek kesimlerde kar yağışını beraberinde getirdi. Özellikle Çemişgezek ilçesinin kuzeyinde ve Mazgirt ilçesinin doğusunda bulunan Kırklar Dağı, mevsimin ilk karıyla beyaza büründü.

Hava Sıcaklıkları Düşüyor
Kırklar Dağı'nın zirvesine kısa sürede oluşan kar, bölgeye kış mevsiminin ilk işaretlerini getirdi. Bu durum, il ve ilçelerde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesine neden oldu. Meteoroloji, bölgede hava koşullarının önümüzdeki günlerde de değişkenlik gösterebileceğini belirtiyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.