Siyaset »

Belçika'da Başbakan'a Suikast Planı Engellendi

Belçika'nın Antwerp kentinde meydana gelen olayda, Başbakan Wever’in evine yakın bir adresin arandığı bildirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Başbakan Yardımcısı'ndan Açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, suikast girişimini şoke edici bulduğunu ifade etti. Prevot, "Başbakan’a, eşine ve ailesine tam desteğimi sunarken, güvenlik güçlerinin hızlı müdahaleleri için teşekkür ederim" dedi.

Terör Tehdidi Hala Gerçek

Ayrıca, Prevot, bu olayın terör tehdidinin hala geçerli olduğunu hatırlattığını vurguladı. Belçika, insansız hava araçlarının kötüye kullanımı gibi yeni terörizm biçimleriyle mücadele etmek için güçlenmeye devam ediyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.