Tekirdağ'da Eylül Ayı Asayiş Raporu Açıklandı
Tekirdağ Valisi Soytürk, Eylül ayında asayişle ilgili önemli verileri paylaştı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Vali Soytürk, Eylül ayında narkotik suçlarla mücadele kapsamında 761 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlar sonucunda 905 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Ayrıca, 64 kişinin tutuklandığını belirten Soytürk, toplamda 41 bin 277 gram uyuşturucu madde, 63 bin 876 adet uyuşturucu hap, 1 av tüfeği ve 4 tabanca ele geçirildiğini ifade etti. Uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 112 bin 885 TL paraya da el konuldu.
Narkotik Operasyonları ve Yasadışı Göç
Yasadışı göçle mücadele kapsamında 6 operasyon düzenlendiğini aktaran Vali Soytürk, bu operasyonlarda 8 organizatörün tutuklandığını ve 69 düzensiz göçmenin yakalandığını belirtti. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 2 bin 458 kişinin sorgulandığını ve 451 kontrol ile denetim faaliyeti yürütüldüğünü de vurguladı.
Acil Çağrı Merkezi İhbarları
112 Acil Çağrı Merkezi’ne Eylül ayında toplam 27 bin 151 ihbar geldiğini kaydeden Vali Soytürk, bu çağrılara ilgili kurumlarca gerekli işlemlerin yapıldığını belirtti.