Güncel »

Kayseri'de İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Tartışıldı

Kayseri'de düzenlenen istişare toplantısında iş kazaları ve meslek hastalıkları hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Toplantıya KTO ve SGK yetkilileri katıldı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) iş birliğiyle gerçekleştirilen "SGK ile Meslek Komiteleri Ortak İstişare Toplantısı", iş dünyasının güncel SGK uygulamaları hakkında bilgilendirme amacı taşıdı. Toplantıya KTO Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, SGK Başmüfettişleri Süleyman Aydın, Selma Çınar, SGK İl Müdürü Mustafa Türkoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının Önemi ve Katılımcılar
Toplantının açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, üyelerin karşılaştığı güncel sorunlara çözüm üretmek ve mevzuat farkındalığı oluşturmak için bilgilendirme toplantılarına önem verdiklerini ifade etti. Başkal, “SGK ile iş birliğinde gerçekleştirilen bu toplantı, hem işverenlerin yükümlülüklerini daha iyi anlaması hem de uygulamadaki sorunların karşılıklı istişareyle çözülmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Sunum ve Soru-Cevap Bölümü
Programda SGK Başmüfettişi Süleyman Aydın, "İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları" konulu bir sunum gerçekleştirerek katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Aydın, iş kazalarının önlenmesi, meslek hastalıklarının tespiti ve bildirim süreçleri hakkında güncel uygulamalara değindi. Ayrıca, toplantının soru-cevap bölümünde engelli istihdamı yükümlülüğü, iş kazası bildirim süreleri ve sektörlerdeki güncel sıkıntılar gibi konular ele alındı. Katılımcılar, SGK yetkilileriyle birebir görüşme imkânı buldu ve uygulamada karşılaştıkları sorunları aktarma fırsatı yakaladı.

Gelecek Planları
KTO Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, toplantıya katkı sunan tüm SGK temsilcilerine teşekkür ederek, “Odamız, iş dünyasının bilinçlenmesi ve mevzuatla ilgili süreçlerin daha etkin yürütülmesi adına benzer bilgilendirme toplantılarını sürdürecektir” dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.