Asayiş »

Kars'ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 5 Tutuklama

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde tarihi eser kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi tutuklandı.

Kars İl Jandarma Komutanlığı, Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, şüphelilerin tarihi eser niteliğindeki objeleri satmaya çalıştığını tespit etti.

Operasyon Detayları
Jandarma ekipleri, şüphelilerin ele geçirdikleri tarihi eserleri satmak üzereyken suçüstü yakaladı. Operasyon sırasında, 3 adet altın sikke, 322 adet bronz sikke, 1 adet şamdan, 1 adet Meryem Ana figürlü çan, 1 adet usturlap, 8 adet heykel ve 2 adet tas ele geçirildi. Ele geçirilen eserler, korunmak üzere Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne teslim edildi.

Yasal Süreç Başlatıldı
Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan soruşturma sonucunda gözaltına alınan 5 kişi, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kars Valiliği, yaptığı açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığımız, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarına devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.