Kocaeli'de Milli Maç Öncesi Ulaşım Yatırımları Artıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milli maç öncesi yapılan ulaşım düzenlemeleri hakkında bilgi verdi. Başkan, tramvay hattının 3,8 kilometrelik bölümünün kuplaja uygun hale getirildiğini duyurdu.
Başkan Tahir Büyükakın, Kocaeli'de gerçekleştirilen ulaşım yatırımlarının, milli maç öncesinde önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Otogar ile Alikahya arasında yapılan test sürüşü ile 3,8 kilometrelik hattın kuplaja uygun hale getirildiğini ifade etti. Bu yenilik ile tramvayların daha verimli çalışacağını vurgulayarak, "Tramvayları iki set halinde çalıştırarak kapasitemizi iki katına çıkaracağız" dedi.
Tramvay Hattı Genişliyor
Büyükakın, tramvay hattının toplam uzunluğunun 17,3 kilometreye ulaştığını söyledi. Şubat ayında diğer durakların da kuplajlı çalışmaya uygun hale geleceğini belirten Başkan, "İlk başladığımızda 7,4 kilometrelik bir tramvay hattı yapılmıştı ve 2017'de tamamlandı. 2019'da yapılan uzatma ile Plajyolu'na kadar ulaşıldı. Yeni hastane hattı ile birlikte toplamda 17,3 kilometrelik bir tramvay hattına sahip olduk" diye ekledi.
Kartepe'ye Uzatma Müjdesi
Başkan Büyükakın, tramvay hattının Kartepe'ye kadar uzanacağını müjdeleyerek, "1,4 kilometrelik hattı, mevcut ihale kapsamında hızlıca başlatacağız. Bu bölümde iki yeni durak olacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ile birlikte İstasyon'a kadar uzatma çalışmalarının da yapılacağını belirtti.
Otopark ve Maç Hazırlıkları
Kocaeli'de Alikahya-Stadyum Tramvay Hattı'nın yakınında 2 bin araç kapasiteli otoparkın yapıldığını açıklayan Büyükakın, "Bu alan maç günlerinde aktif şekilde kullanılacak" dedi. Ayrıca, A Milli Takım'ın 14 Ekim'de Gürcistan ile oynayacağı maça ilişkin tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Başkan, "Milli takımımızı en güzel şekilde ağırlayacağız" şeklinde konuştu.