Mersin'de Balıkta Bolluk: Fiyatlar Uygun Kalacak
Balık fiyatlarının kasım ayının sonuna kadar uygun olacağı bildirildi.
Mersin Balık Pazarı'nda balık fiyatlarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Polat, "Kasım ayının sonuna kadar balık fiyatları gayet uygun. Özellikle bu dönemlerde cüzi kar marjlarıyla satış yapıyoruz" dedi.
Balık Türleri ve Tüketim
Polat, vatandaşları daha fazla balık tüketmeye teşvik ederek, "Yılın 12 ayı sardalya tercih ediliyor. Hamsi, barbun ve gümüş balığı da en çok talep gören türler arasında" ifadelerini kullandı. Gümüş balığının kılçıksız yapısı ve barbunun lezzeti ile öne çıktığını vurguladı.
Azalan Türler ve Balıkçılık Faaliyetleri
Mersin Balıkçı Barınağı'nda 35 yıldır balıkçılık yapan Kemal Kaçan, oğlu ile birlikte iki tekneyle Akdeniz'e açıldıklarını ifade etti. Kaçan, "Balık nazarında halili, gümüş ve tekir barbunyasında bolluk var. Ancak çipura, sargoz ve mırmır gibi türlerde azalma gözlemleniyor. Yağmur yağarsa, onları da yakalamayı umuyoruz" şeklinde konuştu.