Kültür Sanat »

Bursa'da 'Gözlerimin Önünde' Sergisi Açıldı

Bursa'da 21 yıl sonra 'Gözlerimin Önünde' sergisi sanatseverlerle buluştu.

Küratörlüğünü Yasemin Bay'ın üstlendiği sergi, Nasip İyem'in seramik ve pişmiş toprak eserleri ile Nuri İyem'in resimlerinin yanı sıra çiftin yaşamlarına dair aile fotoğraflarını da içeriyor. Türkiye'nin önemli özel koleksiyonlarından eserlerin de yer aldığı serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, sanatın nesiller arasında köprü kurduğunu vurgulayarak, "Aramızdan ayrılışlarının üzerinden geçen yıllara rağmen onların izleri hala taze" dedi.

Serginin Önemi ve İçeriği
Yıldız, sergide yer alan her eserin iki sanatçının birbirine duyduğu güvenin, sadeliğin ve samimiyetin yansıması olduğunu belirtti. Ayrıca, eserlerin estetik kaygının ötesinde insanın kendisine ayna tutan bir hakikat arayışını da taşıdığını ifade etti. Bu anlamda serginin, Bursa'nın kültürel hayatına önemli bir katkı sağladığını dile getirdi.

Sanatın Geçmişle Bağlantısı
Mehmet Yıldız, "Bu sergiyi kentimize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz" diyerek açılışın önemine dikkat çekti. Sergi, sanatı ve sanatçının yaşamını bir araya getirerek izleyicilere derin bir deneyim sunmayı hedefliyor. Sanatseverler, sergide yer alan eserlerle geçmişi yeniden keşfetme fırsatı bulacak.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.