Siyaset »

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Barış Vurgusu: Niyet Beyanı Önemli Bir Adım

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'deki ateşkes sonrasında düzenlenen 'Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi'ne katıldığını ve Niyet Beyanı’na imza attığını duyurdu.



Türkiye'nin Rolü ve Gelecek Beklentileri
Yılmaz, Türkiye’nin Filistin davasında aktif rol almaya devam edeceğini vurguladı. Bu tarihi zirvenin, ABD Başkanı Trump’ın çabalarının yanı sıra bölgesel sahiplenme ve insanlığın tepkisiyle gerçekleştiğini ifade etti. Ayrıca, Gazze halkının onurunu koruduğunu ve Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı'nın lider diplomasi ile Filistin davasında üstleneceği rolü sürdüreceğini belirtti.

Kalıcı Barış İçin Umutlar
Yılmaz, imzalanan anlaşmanın kalıcı barışa katkı sağlamasını umarak, ateşkesin sürekliliği ve insani yardımların kesintisiz ulaşmasını temenni etti. Ayrıca, Gazze'nin yeniden imarının Filistin halkının beklentilerine uygun şekilde gerçekleşmesini ve iki devletli çözümün yolunu açmasını diledi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.