Güncel »

Saros Gastronomi Merkezi Edirne'de Açıldı

Edirne'de açılışı yapılan Saros Gastronomi Merkezi, kente yeni istihdam alanları yaratacak. Açılışta konuşan Vali Yunus Sezer, bölgenin gastronomi potansiyelini vurguladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Gastronomi Merkezi'nin açılışında katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, Edirne'nin yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Valinin açıklamasına göre, ilde kurulması planlanan 4 Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) faaliyete geçmesi ile birlikte istihdamın artacağı ve bölgedeki ticaretin gelişeceği belirtildi.

Turizm ve Gastronomi Potansiyeli

Vali Sezer, "Türkiye'nin en katma değerli ürünlerinin burada üretileceği" ifadesiyle, hem turizm hem de diğer sektörlerde olumlu etkiler beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, Saros Körfezi'nde nitelikli işletme sayısının az olduğunu belirten Sezer, burada yetişecek aşçı ve şeflerin nitelikli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacağını vurguladı. Saros'un önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olacağı konusunda umutlu olduğunu dile getirdi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı da, bölge için nitelikli eleman sorunlarına çözüm arayışında olduklarını belirterek, meslek liseleri için yenilikçi projeler geliştirdiklerini anlattı. Açılışın ardından Vali Sezer, Genel Sekreter Mahmut Şahin ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, öğrencilere İpsala Mantısı ve Nişan Kurabiyesi yaparak etkinliğe katıldılar.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.