MHP Lideri Bahçeli: "Şehitlerimize Gencecik Cesetler Demek Yanlış"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu belirterek, Türk milletinin bir arada olması gerektiğini vurguladı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Şehitler ve Etnik Kardeşlik Üzerine Vurgular
Bahçeli, "Şehitlerimize gencecik cesetler demek doğru ve isabet kaydeden bir söz değildir" diyerek, şehitlerin ceset değil, kahraman olduğunu ifade etti. Ayrıca, Alevi vatandaşların sorunlarının Türk milletinin ortak sorunu olduğunu belirterek, Alevilik ve Sünnilik ayrımının olmaması gerektiğini dile getirdi. Cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasının önemine dikkat çekti.
Ateşkes ve Gazze Üzerine Değerlendirmeler
Bahçeli, Gazze'deki ateşkesin sağlanması için yapılan anlaşmayı değerlendirdi. Savaşın sona ermesi için atılan adımların önemli olduğunu ancak kalıcı bir barışın sağlanmasının esas mesele olduğunu belirtti. Gazze’deki kayıplara dikkat çekerken, saldırıların cezasız kalamayacağını vurguladı.
Siyasi Eleştiriler ve İhtiyaçlar
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarını eleştiren Bahçeli, muhalefet partilerinin Türkiye'ye karşı yaptıkları eleştirilerin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ayrıca, TBMM'nin yeni yasama yılında askeri hastanelerin tekrar devreye girmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda gereken çabayı göstereceklerini söyledi.