Teknoloji »

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan 5G Altyapısı Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 40 kilometrelik güzergahta 19 noktada 5G altyapısının kurulduğunu duyurdu. Uraloğlu, projenin İstanbul Hasdal Kavşağı ile İstanbul Havalimanı arasında yer aldığını belirtti.

Yolda Güvenlik ve Konfor Artacak

Uraloğlu, yapılan kurulumlarla trafik güvenliğinin ve yol konforunun artırılacağını ifade etti. Ayrıca, yolda meydana gelebilecek kazalar, duraklamalar ve diğer olumsuz durumların sistem tarafından anlık olarak tespit edilip kullanıcıların bilgilendirileceğini vurguladı. Bu sayede gereksiz beklemelerin azaltılacağı hedefleniyor.

Akıllı Ulaşım Sistemleri Geliyor

Bakan, akıllı ve otonom teknolojilerin kara yolu altyapısına entegre edildiğini belirtti. Uraloğlu, bu sistemlerin yerli ve milli olmasına dikkat ettiklerini ve Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Merkezi Yazılım Platformu ile Mobil Uygulaması'nın devreye alınacağını duyurdu. Bu platform, yüzlerce sensörden toplanan verileri analiz ederek güvenliği artırmayı amaçlıyor.

Dijital Bağımsızlık Hedefi Güçleniyor

Uraloğlu, projenin yalnızca bir teknoloji yatırımı olmadığını, aynı zamanda Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti. Yerli kaynaklarla hayata geçirilen bu altyapının, Türkiye'nin dijital bağımsızlık hedefini daha güçlü bir zemine kavuşturacağını söyledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.