Sakarya'da Şehir Kütüphanesi İçin Çalışmalar Başlıyor
Sakarya'da gençlere yönelik yeni projeler hayata geçiriliyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sakarya'nın Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehirdeki dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi. "Her projemizi şehrin geleceğini hesaplayarak yapıyoruz" diyen Alemdar, kentsel dönüşüm ile deprem dayanıklı binalar inşa edeceklerini açıkladı. Ayrıca, şehirdeki ulaşımı kolaylaştırmak için raylı sistemin hayata geçirileceğini de vurguladı.
Şehirdeki Dönüşüm Projeleri
Başkan Alemdar, dönüşüm projelerinin genç nesillere daha güçlü bir şehir mirası bırakmak amacıyla uygulandığını belirtti. "Yorgun, hasarlı binaları yıkıp, mahalle kültürünü barındıran yeni binalar inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile birlikte, şehrin sosyal ve yeşil bir yapıya kavuşmasının hedeflendiğini söyledi.
Öğrencilere Ulaşım Kolaylığı
Alemdar, öğrencilere sağlanan kolaylıklar hakkında da bilgi verdi. "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hedefimiz, öğrencilere ekonomik ve akademik anlamda katkıda bulunmak oldu" diyen Alemdar, öğrenci tarifesinin düzenlendiğini ve Türkiye’de öğrencilere en ucuz ulaşım hizmetinin sunulduğunu belirtti. Ayrıca, stadyumdan kampüse kadar uzanacak raylı sistemin şehir için büyük bir kolaylık sağlayacağını ifade etti.
Kültürel Projeler ve Gençler İçin Buluşma Noktaları
Alemdar, şehrin kültürel gelişimine katkıda bulunacak projeler üzerinde de durdu. "AKM’yi yeniliyor, AFA’yı yeniden şehre kazandırıyoruz. Bilim Merkezi’nin çalışmasını başlattık ve Şehir Kütüphanesi için çok yakında çalışmalar başlayacak" dedi. Bu projelerin, gençler ve şehirdeki öğrenciler için yeni buluşma noktaları olacağını vurgulayarak, burada akademik, kültürel ve sanatsal alanlarda kendilerini geliştirebileceklerini belirtti. Başkan Alemdar, öğrencilerle samimi bir sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.