Mardin'de Sağlıkçılardan Gazze'ye Destek Eylemi
Mardin'de sağlık çalışanları, Gazze'deki sağlıkçılara destek vermek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda yapıldı. Etkinliğe çok sayıda sağlık çalışanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Sağlıkçılardan Önemli Mesajlar
İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Haşim Ökmen, burada yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının insanlığın onurunu koruma konusundaki fedakârlıklarını vurguladı. Ökmen, "Biz sağlıkçılar, yaralı kim olursa olsun elimizi uzatırız. Çünkü bizim mesleğimiz, insanı yaşatmaktır. İnancımız, 'Kim bir canı kurtarırsa, bütün insanlığı kurtarmış gibidir' der. İşte biz bu anlayışın temsilcileriyiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan, Gazze’de aylardır süren saldırıların sağlık kuruluşlarını hedef aldığını ve sağlık hizmetlerinin neredeyse durma noktasına geldiğini belirten Ökmen, "Bu durum, tüm insanlığın vicdanını derinden yaralamaktadır. Burada toplanarak diyoruz ki, sağlıkçılara dokunmayın. Hastanelere dokunmayın. İnsanlığa dokunmayın." şeklinde konuştu.
Adaletin Sesi Yankılanmalı
Ökmen, sağlık çalışanlarının seslerinin dünya genelinde yankılanması gerektiğini vurgulayarak, "Bir şehirde vicdan konuşursa, tüm dünya duyar. Bir toplum sustuğunda zulüm büyür; ama biz konuştukça adaletin sesi yankılanır." dedi. Ayrıca, Mardin'in merhamet dolu yüreğinden seslendiklerini ifade etti. Ökmen, "Sağlıkçılar olarak sadece tedavi eden değil, aynı zamanda insanlığın şerefini koruyan bir mesleğin mensuplarıyız. Filistin’de görev şehidi olan tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. Etkinlik, hayatını kaybedenler için yapılan duaların ardından sona erdi.