Asayiş »

Çanakkale'de Tekne Faciası: 3 Ölü, İnceleme Başladı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi açıklarında alabora olan bir tekne sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından tekne denizden çıkarılarak Koyun Limanı'na çekildi ve incelemeler için Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

Olay, 11 Ekim günü saat 17.30 sıralarında Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli köyü Bakla Burnu açıklarında meydana geldi. Orhan Yavaş (43), Ayhan Yavaş (40), Salih Kocaman (53) ve Mustafa Yaldızlı (46) balık tutmak amacıyla Saroz Körfezi’ne açıldılar. Tekne, Bakla Burnu açıklarında alabora olduktan sonra battı. Orhan Yavaş, kendi çabasıyla yüzerek karaya çıkmayı başardı ve durumu 112 acil hizmetlerine bildirdi. İhbar üzerine, bölgeye jandarma, Sahil Güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Arama Kurtarma Çalışmaları
Arama kurtarma ekipleri, olay yerine ulaştıklarında kıyıya vuran Mustafa Yaldızlı ve Ayhan Yavaş’ın cansız bedenine ulaştı. Salih Kocaman için başlatılan arama çalışmaları sırasında, bölgeye 2 bot ve dalış timleri gönderildi. Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı’na ait dalış timleri, 10 metre derinlikteki teknenin yanında Salih Kocaman’ın cansız bedenini buldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Teknede İncelemeler Yapılacak
Batma olayının ardından, tekne Sahil Güvenlik ekipleri tarafından battığı yerden çıkarıldı. Balıkçıların da yardımıyla Koyun Limanı’na çekilen tekne, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından detaylı bir incelemeye tabi tutulacak. Teknenin batma nedeninin tespit edilmesi için gereken tüm analizler yapılacak.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.