Ekonomi »

Kahramanmaraş'ta Şeker Pancarı Söküm Sezonu Başladı

Kahramanmaraş'ta şeker pancarı üreticileri, hasat dönemine girdi. Afşin ilçesinde ekim yapan çiftçiler, verimli bir hasat için çalışmalara hız verdi. Üreticiler, tohumdan hasada kadar her aşamayı titizlikle yürütüyor.



Üreticiler Hasada Hızla Devam Ediyor
Kahramanmaraş'ta şeker pancarı sökümü, çiftçilerin önemli gelir kaynaklarından biri. Üretici Mehmet Çobanbeyli, tohumun ekiminden söküm aşamasına kadar tüm süreçleri dikkatle takip ettiklerini söyledi. Sulama ve gübreleme işlemlerinin zamanında yapıldığını belirten Çobanbeyli, "Verimini bol alıyoruz. Eskiye göre çiftçilik daha kolay. Makineler sayesinde hızlı ve etkin bir şekilde çalışıyoruz" dedi. Sökülen pancarları kamyon ve traktörlerle şeker fabrikasına ulaştırdıklarını ekledi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.