Siyaset »

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrikalı Mevkidaşını Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Paul Mashatile ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

İkili İlişkiler ve Küresel Gelişmeler Üzerine Görüşüldü

Görüşmede, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmeler masaya yatırıldı. Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirme çabalarının devam ettiğini belirtti. İkili Ulusal Komisyon toplantısında alınan kararların ve imzalanan belgelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gazze'ye Yardım ve Filistin Desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Türkiye’nin Gazze’ye insani yardımların kesintisiz ulaşmasını sağlama çabalarını ve ateşkesin uygulanmasını takip ettiklerini ifade etti. Güney Afrika'nın Filistin davasına verdiği desteği de takdirle karşıladığını dile getirdi.

G20 Zirvesi Hazırlıkları

Erdoğan, Güney Afrika'ya kasım ayında gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi hazırlıklarında kolaylıklar dileyerek, Türkiye'nin zirvede en iyi şekilde temsil edileceğini vurguladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.