Siyaset »

Merz: Türkiye, ABD, Katar ve Mısır'a Teşekkür Etti

Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği destekle ilgili açıklamalarda bulunan Merz, Türkiye, ABD, Katar ve Mısır liderlerine teşekkür etti. Merz, Ukrayna'ya desteklerinin savaşı bitirmek için olduğunu vurguladı.

Almanya Federal Meclisi Başkanı Friedrich Merz, Berlin'de yaptığı açıklamada, "Ukrayna'yı savaşı uzatmak için değil, bitirmek için destekliyoruz" dedi. Merz, Almanya'nın ve Avrupa'nın Ukrayna'ya uzun süre destek vermeye devam edeceğini belirterek, "Bu desteğimiz, Ukrayna'nın savaşı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmesi için önemlidir" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya Destek Sürecek
Merz, ayrıca Rusya'nın uzun vadede dayanamayacağını anlaması gerektiğine dikkat çekti. "Putin, bu savaşın pahalıya mal olacağını ve müzakere edilen bir barıştan daha pahalıya mal olacağını anlamalıdır. Ancak o müzakere etmek istemiyor, barış istemiyor, bombalamaya devam etmek istiyor" diye ekledi. Almanya'nın bu tutumu, uluslararası alanda önemli bir mesaj taşıyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.