Kocaeli'de Ayakkabı Tamircileri Soğuk Hava ile Yoğunlaşıyor
Kocaeli'deki ayakkabı tamircileri, soğuk havanın etkisiyle iş yüklerinin arttığını belirtti. Ekonomik şartların da etkisiyle vatandaşlar, ayakkabılarını tamir ettirerek kullanmaya yöneliyor. Ancak kaliteli malzeme bulmakta zorlanan tamirciler, hem iş yoğunluğunun hem de tamir taleplerinin yükseldiğini ifade etti.
Kış Ayları İş Yükünü Artırıyor
İlmen, kış aylarında yağmur ve soğuk nedeniyle ayakkabıların daha fazla yıprandığını belirterek, "Kışın işlerimiz iki katına çıkıyor. Yazın ise işler durgunlaşıyor" dedi. Mevsimsel değişikliklerin iş yoğunluğunu doğrudan etkilediğini vurgulayan İlmen, malzeme kalitesinin yıllar içinde düştüğünü belirtti. Eskiden uzun yıllar giyilen kösele ayakkabıların yerini, kısa ömürlü spor ayakkabıların aldığını ifade etti.
Yerli Malzeme Tercihi Önemli
Vatandaşlara ayakkabı tercihi konusunda önerilerde bulunan İlmen, "Olabildiği kadar yerli malı kullansınlar" şeklinde tavsiyede bulundu. Büyük markaların dahi üretimlerini yurt dışında yaptırdığını belirten İlmen, yerli markaların tercih edilmesinin önemine dikkat çekti. Deri ayakkabıların sağlık ve uzun ömürlülük açısından daha kullanışlı olduğunu belirten İlmen, tamir ettiren müşterilerinin de olduğunu sözlerine ekledi.