Güncel »

Van'da Kurdu Zincirle Bağlayan Şahsa Cezai İşlem Uygulandı

Van'ın Muradiye ilçesinde, kurdu zincirle bağlayan bir kişi 81 bin 355 TL idari para cezası aldı.

Van İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, sosyal medyada yayımlanan bir görüntü üzerine harekete geçti. Görüntülerde bir kurdun evin önüne zincirle bağlandığı tespit edildi. Ekipler, Muradiye ilçesi Adaklı Mahallesi'nde bağlı halde bulunan kurdu kurtararak Doğa Koruma ve Milli Parklar Erciş Şefliği’ne teslim etti.

Kurtarma Operasyonu ve Cezai İşlem

Kurt, burada tedavi ve bakım sürecine alındı. Hayvana eziyet eden şahıs hakkında ise 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı. Yapılan incelemelerin ardından şahsa 81 bin 355 TL idari para cezası uygulandı. Bu ceza, hayvan haklarına yönelik ihlallerin önlenmesi için önemli bir adım olarak değerlendirildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.