Yaşam »

Rojin Kabaiş, Mezarı Başında Anıldı: Adalet Beklentisi Sürüyor

Van’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş, ölümünün birinci yılında mezarı başında anılarak anıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024 tarihinde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmuş, cansız bedeni 15 Ekim 2024 tarihinde Mollakasım Mahallesi sahilinde bulunmuştu. Ölümünün birinci yıl dönümünde Rojin’in ailesi ve sevenleri, memleketi Diyarbakır’da Yeniköy'deki mezarlığına yürüyerek geldi.

Adalet Talebi Yükseliyor

Mezarı başında açıklama yapan Rojin’in kardeşi Elif Kabaiş, ablasının ölümünden bu yana bir yıl geçtiğini vurgulayarak, "Gençliğini, hayallerini, geleceğini elimizden aldılar. O günden beri içimizdeki yangın sönmedi. Rojin intihar etmedi. Bu ifadeyi söylüyorum çünkü biz o kızın hayatını, umutlarını, hayallerini, geleceğini biliyoruz. Çünkü ben onun kız kardeşiyim. Çünkü o benim oda arkadaşımdı. O gencecik bedeni ve hayalleri yok eden kimse adalet önünde hesap verecekler" dedi.

Açıklamanın ardından katılımcılar, dualar ederek grubu sonlandırdılar.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.