Yaşam »

Van Kedilerine 30 Yılını Adadı

Van'da yaşayan bir vatandaş, 30 yıl boyunca Van kedilerine bakarak bu özel ırkı koruma mücadelesi veriyor.

Van'da 30 yıldır Van kedilerine emek veren bir hayvansever, bu özel ırkı korumak için elinden geleni yapıyor. "Ömrüm yettikçe Van kedilerine bakmaya devam edeceğim" diyen Bayır, bu süreçte yaşadığı zorlukları ve kedilere olan sevgisini paylaştı.

Meşakkatli Bir Süreç

Bayır, Van kedisinin dünyaca ünlü bir ırk olduğunu belirterek, "Bu ırkı korumak ve bizden sonraki nesillere aktarmak için elimizden gelen tüm imkânları kullanıyoruz." ifadelerini kullandı. Zaman zaman zor dönemler yaşadıklarını dile getiren Bayır, "Kedileri yemek artıklarıyla besliyorduk, bazen dışarıdan balık alıp getiriyorduk. Ama o zorlu günler geride kaldı." dedi.

Geleceğe Umutla Bakıyor

Şimdi çok daha iyi imkânlara sahip olduklarını söyleyen Bayır, geleceğe daha umutla baktıklarını vurguladı. İnsanların hayvanları sevdikçe, yaptığı işi daha çok sevdiğini belirten Bayır, "Kedilerle ilgilenip onları sevdiğimde hem stresimi hem yorgunluğumu atıyorum. Bu işi severek yaptığım için benim için hem güzel bir meslek hem de dolu dolu geçen bir 30 yıl oldu." şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.