Spor »

Şahika Ercümen, Antalya'da Dünya Rekoru Kırdı

Antalya'nın Kaş ilçesinde milli sporcu Şahika Ercümen, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 107 metreye dalış yaparak dünya rekorunu geliştirdi. Ercümen, dalışını Cumhuriyet'in 102. yılına ithafen gerçekleştirdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Dünya ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonları tarafından denetlenen rekor denemesi, sabah saatlerinde Kaş açıklarında yapıldı. Ercümen, 3 dakika 21 saniyede 107 metre derinliğe ulaştı. Dalış sonrası yüzeye çıktığında büyük bir coşkuyla karşılanan Ercümen, ekibiyle birlikte bu başarıyı kutladı.

Gazze İçin Umut Mesajı
Şahika Ercümen, dalış sonrası elinde "Gazze nefes alsın" yazılı dövizle mutluluğunu paylaştı. "10 yıl önce de Gazze için bu tepkimi dile getirmiştim. Gazze'deki sürecin takipçisiyim ve bugün bir barış sürecine girildiğini görüyoruz. Bu süreç kalıcı barış getirecektir. Dalışlarımla Gazze'ye nefes olmaya devam edeceğim." şeklinde konuştu. Ercümen, sporun ve doğanın önemine vurgu yaparak, umut dolu mesajlar verdi.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.