Yerel »

Erdemli'de Minik Doğa Müfettişleri Görevde

Erdemli'de minik doğa müfettişleri, çevre bilincini artırmak amacıyla bir araya geldi. "Takipçim kadar çöp topluyorum" sloganıyla yola çıkan Aras Kayretli ve arkadaşları, ormanlık alanda çöp topladı.

Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Şehit Musa Özalkan Kreşi'nden çocuklarla birlikte gerçekleştirilen etkinlikte, doğa bilinci ve geri dönüşüm konularının önemini vurguladı. "Bugün doğa ile iç içeyiz. Aras, Türkiye’ye çok güzel bir farkındalık oluşturdu. ’Takipçim kadar çöp topluyorum’ diyerek bir hareket başlattı. Biz de bugün Aras kardeşimizle ormanımızda çöp topladık" dedi. Bu etkinliğin, gençlere çevre bilincini aşılamak ve sıfır atık anlayışını benimsetmek amacı taşıdığını belirtti.

Doğa Bilinci İçin Birlikte Çalışıyorlar
Aras Kayretli, amacının takipçi kazanmak değil, doğa bilincini oluşturmak olduğunu ifade etti. Çöpleri toplayarak doğayı temizlediklerini ve bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Kreş öğrencilerinden Barış Gülşen, "Bugün ormanlarımızı temizledik" derken, Zeliha Uslu ise "Geleceğimiz için ormanlarımızı temiz tutalım" mesajını verdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.