Kültür Sanat »

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Mardin'de 370 Etkinlik Düzenlenecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Mardin'de düzenlenecek festivalde 370 etkinlik olacağını açıkladı. Gelecek yıl 4 il daha eklenerek 9 şehirde şenlikler düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mardin’de düzenlenecek Türkiye Kültür Yolu Festivali hakkında bilgi verdi. Bakan Ersoy, festivalin Mardin’in tarih ve kültürünü yaşatacağını ve 9 günlük etkinlik süresince ziyaretçilere çeşitli aktiviteler sunulacağını belirtti.

370 Etkinlik ve 16 Mekan
Bakan Ersoy, festivalde 16 mekan ve 30 farklı noktada toplam 370 etkinlik gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu etkinlikler arasında 22 konser, 21 sergi, 2 tiyatro oyunu ve çeşitli atölye uygulamaları yer alacak. Ayrıca, Mardin mutfağının geleneksel lezzetleri için 10 lezzet durağı belirlendi. Bakan, etkinlikler arasında ünlü sanatçıların da yer alacağını, ana sahnede Buray, Bengü, Haluk Levent gibi isimlerin performans sergileyeceğini açıkladı. Ayrıca, Mezopotamya’nın koku kültürü ve dijital uygulamalarla ilgili sergiler de ziyaretçileri bekliyor.

Gelecek Yıl Daha Fazla Şehir
Ersoy, 2024 yılında festival takvimine 6 şehir daha ekleyerek Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni 26 şehirde gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca, ‘Bir Anadolu Şenliği’ ve ‘Yaşayan Miras Şölenleri’ etkinliklerinin de farklı şehirlerde devam edeceğini belirtti. Programda Bakan Ersoy’un yanı sıra Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş da yer aldı. Bu etkinliklerin, Türkiye’nin kültürel zenginliğini ortaya koyacağına dikkat çeken Ersoy, festivalin önemini vurguladı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.