Asayiş »

Yalova'da Göç İdaresi Operasyonu: 9 Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

Yalova'da İl Göç İdaresi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi adliyeye sevk edildi. Aralarında İl Müdürü Salih Soner Çoşkun'un da bulunduğu şüpheliler, çeşitli suçlamalarla gözaltına alındı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 'rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma' suçlarından gözaltına alınan şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından Yalova Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınanların arasında İl Göç İdaresi Müdürü Salih Soner Çoşkun, müdürlük çalışanları Emre K., Mesut A. ve Gökhan D., tercümanlar Ahmed N. ve Yahya G., iş takipçisi Qahtan G., emlakçı Süleyman Sezer Y. ile esnaf Ali Basim Jawad B. yer alıyor.

Şüphelilerin Suçlamaları
Öte yandan, Diyarbakır'a tayin edilen memur Mehmet B.'nin de şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, Yalova İl Göç İdaresi Müdürlüğü personelinin, yabancı uyrukluların uluslararası koruma başvurularını geciktirdikleri ve yabancı uyruklu kadınlarla irtibat kurarak görüşme talep ettikleri iddiaları bulunuyor. Ayrıca, işlemleri yavaşlatan bu kişilerin işlem yaptıranlardan hesap hareketleri ile para talep ettikleri de öne sürüldü.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.