Asayiş »

Karayiplerde ABD Operasyonu: 2 Ölü, 2 Yaralı

ABD Başkanı Donald Trump, operasyonda sağ kalan 2 narkoteröristin ülkelerine iade edileceğini açıkladı.

Trump, "Hayatta kalan 2 narkoterörist, gözaltına alınmak ve yargılanmak üzere memleketleri Ekvador ve Kolombiya’ya iade ediliyor" dedi. Operasyonun detayları hakkında bilgi vermekten kaçınan Trump, ABD'nin uyuşturucu kaçakçılarına karşı sert bir tutum sergileyeceğinin altını çizdi. Ayrıca, bu saldırıda hiçbir ABD gücünün zarar görmediğini de belirtti.

Operasyonun Detayları
Trump, Beyaz Saray'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okyanuslardaki uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konusuna değinen Trump, saldırının detaylarının daha sonra kamuoyuna açıklanacağını ifade etti. ABD Savunma Bakanı Marco Rubio da benzer şekilde operasyona ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

Uyuşturucu Kaçakçılığına Karşı Sert Durum
ABD Başkanı, uyuşturucu ticareti ile mücadelede ülkelerinin kararlılığını vurguladı. "Benim gözetimimde, ABD kara veya deniz yoluyla yasa dışı uyuşturucu ticareti yapan narkoteröristlere tolerans göstermeyecektir" diyerek, bu tür suçlarla mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.