Ekonomi »

Tarım-GFE Yıllık Yüzde 34,09 Arttı: İşte Detaylar

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 34,09 artış gösterdi. Aylık artış ise yüzde 1,30 olarak kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayına ait Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, Tarım-GFE’de Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,30 artış yaşanırken, bir önceki yılın Aralık ayına göre artış oranı yüzde 23,81, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 34,09 olarak belirlendi. On iki aylık ortalamalara göre artış oranı ise yüzde 31,94’e ulaştı.

Endeks Değişimleri
Ana gruplarda, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,55 artarken, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise yüzde 0,18 azalış görüldü. Ayrıca, bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 35,07, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise yüzde 28,51 artış kaydedildi.

En Yüksek Artışlar
Yıllık değişimde en yüksek artış, yüzde 59,79 ile veteriner harcamalarında gerçekleşti. Öte yandan, aylık değişimde en yüksek artış ise gübre ve toprak geliştiricilerde yüzde 3,94 olarak belirlendi. Bu veriler, tarımsal üretim maliyetlerinin artışını gözler önüne seriyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.