Yaşam »

Gaziantep’te Balık Tüketimi Zirveye Ulaştı

Gastronomi şehri Gaziantep’te son yıllarda balık tüketimi önemli bir yükseliş gösterdi. Özellikle sonbahar mevsiminde havaların serinlemesiyle birlikte balığa olan talep arttı.

Gaziantep'te balık pazarlarında son günlerde yaşanan yoğunluk, esnafın yüzünü güldürdü. Mevsimsel geçiş dönemlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, haftada en az iki kez balık tüketmeye başladı. Bu durum, balığın sofraların vazgeçilmezi haline gelmesine neden oldu.



Tezgahlarda Çeşit Çeşit Balık

Gaziantep'teki balıkçı esnafı, balık tüketiminin artmasıyla birlikte tezgahlarındaki çeşitliliği artırdı. Karadeniz, Akdeniz ve Ege'den getirilen taze balıklar, vatandaşların sofralarını süslemeye başladı. Balık avı sezonunun 1 Eylül'de başlamasıyla birlikte, bol miktarda palamut ve hamsi tezgahlarda yerini aldı. Esnaf, sezon yeni başlamasına rağmen satışlardan oldukça memnun.



Balık Fiyatları

Tezgahlardaki balık fiyatları 250 liradan başlarken, çeşidine ve kalitesine göre fiyatlar 1.500 TL’ye kadar çıkabiliyor. Omega 3 bakımından zengin olan balıkları tercih eden vatandaşlar, taze balık almak için balık pazarına akın ediyor. Gaziantep Balık Hali esnafı, havaların soğumasıyla birlikte balığa olan talebin arttığını belirtiyor.

Esnaf Ali Tekin, “Balık sezonumuz açıldı ve satışlarımız arttı. Hava serinledikçe satışlarımız da artıyor. Müşterilerimiz memnun, balığı taze ulaştırmaya çalışıyoruz. Özellikle hamsi, palamut ve istavrit gibi çeşitler rağbet görüyor" dedi.



Verimli Bir Sezon

Yılmaz Akdeniz, bu sezonun son yılların en verimli dönemlerinden biri olduğunu ifade etti. “Şu anda tezgahımızda 41-42 çeşit balık var. Havalar soğudukça talep daha da artacaktır" diyen Akdeniz, Gaziantep halkının kış aylarında balık tüketimine olan ilgisinin arttığını vurguladı.

Hasan Durmaz ise, “Fiyatlar 200 liradan başlıyor, 1.500 ve 2.000 liraya kadar çeşitlerimiz mevcut. Karadeniz hamsisi 250 lira, İzmir hamsisi 200 lira" şeklinde konuştu. Balık çeşidinin bol olduğu ve önümüzdeki günlerde daha da artacağı ifade ediliyor.



Vatandaşların Tercihi Balık

Vatandaşlar, sürekli kebap yemekten bıktıklarını belirterek, "Balık sezonu başladı, taze balık yiyeceğiz" dedi. Mehmet Polat, çocuklarının balık istediğini ve uygun fiyatlarla taze balık bulmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.