Güney Kore'de Öğrenci Cinayeti: Öğretmene Müebbet Hapis Cezası Verildi
Güney Kore'nin Daejeon şehrinde 48 yaşındaki öğretmen, 7 yaşındaki Kim Ha-neul adlı öğrenciyi bıçaklayarak öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Daejong Bölge Mahkemesi, sanığın eylemini "eşi benzeri görülmemiş bir suç" olarak nitelendirerek, öğretmenin okuldaki görevi gereği öğrenciyi koruması gerektiğini vurguladı. 5 Şubat'ta gerçekleşen olayda, Myeong Jae-wan adlı öğretmen, Kim Ha-neul'u boş bir sınıfa çağırarak bıçaklı saldırıda bulunmuştu. Olayın ardından Daejeon Eğitim Ofisi, öğretmenin psikolojik sorunları nedeniyle izne ayrıldığını ve Aralık ayında okula geri döndüğünü bildirmişti.
İdam Cezası Talebi
Savcılık, Myeong Jae-wan hakkında idam cezası talep etmişti. İddianamede, öğretmenin cinayeti, ailevi sorunlar ve iş yerindeki uyumsuzluktan kaynaklanan öfkesini daha zayıf bir hedefe yöneltme amacıyla işlediği belirtilmişti. Bu durum, cinayetin arka planında yatan psikolojik sorunların boyutunu gözler önüne seriyor.