Siyaset »

Elazığ'da Kıbrıs Mesajı: "Kıbrıs Türkiye'nin Kaderidir"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, Elazığ'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ayakta kalmasının İslam coğrafyası için de kritik olduğunu ifade etti.


Kıbrıs ve Türkiye İlişkisi
Saral, Kıbrıs’a yeni bir cumhurbaşkanı seçildiğini belirterek, "Kıbrıs’ın kaderi Türkiye’nin kaderidir. Bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor" dedi. Devlet Bahçeli’nin Kıbrıs ile ilgili açıklamalarını desteklediğini dile getiren Saral, Türkiye'nin Kıbrıs için önemli bir rol üstlendiğini ve dış siyasetteki etkisinin altını çizdi.

Öte yandan, Türkiye’nin iç dinamiklerine yönelik dış güçlerin planlarının olduğunu söyleyen Saral, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak halkın ve hükümetin birlik içinde hareket ettiğini belirtti. Türkiye’nin bu süreçte güçlü kalmasının, İslam coğrafyasının ve dünya için de önemli olduğunu ifade etti.


Adalet Sistemindeki Sorunlar
Saral, 15 Temmuz sonrası adalet sisteminde yaşanan sıkıntılara da değindi. "Ben Türk yargısını kadük buluyorum" diyen Saral, kadın cinayetleri gibi önemli konularda cezasızlık algısının sona ermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, canilere yönelik cezaların artırılması gerektiğini belirterek, toplumda daha adil bir sistemin kurulması için çağrıda bulundu.

Son olarak, cezasızlık algısının bitmesi gerektiğini ifade eden Saral, adaletin sağlanması adına daha kararlı adımlar atılması gerektiğini belirtti. Bu konuların Türkiye'nin geleceği açısından son derece kritik olduğunu vurguladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.