Yaşam »

Yusuf'un Kanyon Geçişi: Türkiye'nin En Küçük Sporcusu

4 yaşındaki Yusuf, Türkiye'nin en küçük sporcusu olarak Darkale Kanyonu'nu başarıyla geçti.

Dernek Başkanı Haydar Daştan, Darkale Kanyonu'nun doğa sporu ve turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. İstanbul'dan Manisa'nın Soma ilçesine gelen Daştan, buranın Türkiye'nin en güzel kanyonlarından biri olduğunu söyledi. Kanyonun tanıtımının yeterince yapılmadığını belirten Daştan, “Beş yıl önce keşfettiğimiz bu 350 metrelik parkur, eşsiz bir doğal oluşuma sahip. Bugün burada 4 yaşındaki en küçük sporcumuz Yusuf Sirek’e eğitim vererek en küçük arama kurtarma köpeğimiz Sezar ile kanyondan geçtik. İnsanları buraya gelerek bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz. Kanyon sporlarıyla ilgilenenlerin eğitim alması ve doğru ekipman kullanması önemlidir.” dedi.

Kanyon Geçişi ve Eğitim Çağrısı
Daştan, canyoning yapmak isteyenlere Manisa’daki SODOS Spor Kulübü ve İstanbul’daki Kanyoning Türkiye ekibi aracılığıyla eğitim alması çağrısında bulundu.
Minik sporcunun babası Hamza Sirek, Yusuf’un başarısının Türk sporu için örnek teşkil ettiğini ifade etti. Sirek, "Yusuf, 4 yaşında olmasına rağmen doğa sporlarına büyük ilgi duyuyor. Onunla birlikte bu zorlu kanyonu geçmek tarif edilemez bir gurur. Türkiye’de ilk defa bu yaşta bir çocuk canyoning yaptı. Bu hem onun için unutulmaz bir anı hem de doğa sporlarına ilgi duyan aileler için ilham verici bir örnek." şeklinde konuştu.

Benzersiz Bir Deneyim
Darkale köyünden yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüşle ulaşılan kanyondan geçiş süresi de 1,5 saat sürüyor. Toplamda 3 saatlik parkur, profesyonel sporcuların yanı sıra doğa tutkunlarına eşsiz bir deneyim sunarak Darkale’nin büyüleyici doğasını gözler önüne seriyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.