Yerel »

Kars’ta Aras Havzası Su Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kars’ta düzenlenen toplantıda su kaynaklarının yönetimi masaya yatırıldı.

Kars Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Ziya Polat’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile belediye ve üniversite temsilcileri katıldı.

Su Kaynaklarının Korunması Konuşuldu
Toplantıda, Aras Havzası’ndaki su kaynaklarının korunması ve verimli kullanımı, içme ve sulama suyu temini ile iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkileri gibi konular ele alındı. Katılımcılar, su yönetimi ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak çözüm önerileri üzerinde durdular.

Havza Ölçekli Yönetim Planları Değerlendirildi
Ayrıca, Havza Ölçekli Yönetim Planları, İçme-Kullanma Suyu Planları, su verimliliği ve su tasarrufu konularında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Toplantı, katılımcıların önerilerini sunmasının ardından sona erdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.