Yaşam »

Van'da Depremi Duyuran Gazeteci: Mehmet Salih Akkuş

Van depremi sırasında yaşananları dünyaya duyuran gazeteci Mehmet Salih Akkuş, sarsıntının sona ermesinin ardından panik içindeki vatandaşlarla birlikte kaldırımda haberini iletti. Akkuş, o anlarda dizüstü bilgisayarını kullanarak İhlas Haber Ajansı'na haber geçti.



Deprem Sonrası Dayanışma
Akkuş, deprem sonrası devletin ve halkın gösterdiği dayanışmanın önemine değinerek, "Devletin tüm kurumları hızla Van’a ulaştı. Türkiye’nin dört bir yanından yardım yağdı. O zor günlerde gördüğüm en güçlü şey, birlik ve beraberlikti" ifadelerini kullandı.

Gazetecilik ve Vicdan
Gazeteciliğin sorumluluk gerektirdiğini vurgulayan Akkuş, "Bizim görevimiz sadece görüntü almak değil, insanların yaşadıklarını dünyaya anlatmaktır. O gün Van’da bunu yaptım. Çünkü gazetecilik, sadece meslek değil; vicdanın sesidir" dedi. Van'da yaşanan acıları unutmamak gerektiğini belirten Akkuş, depremde hayatını kaybedenler için de taziyelerini iletti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.