Yerel »

MUSKİ, Fethiye ve Bodrum’da Güneş Enerjisi Santralleri Kuruyor

MUSKİ, Fethiye ve Bodrum'da güneş enerjisi santralleri kurulumuna başladı. Bu projelerle birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen tasarruflar artırılacak.

MUSKİ Genel Müdürlüğü, çevre dostu enerji kaynaklarını kullanarak bugüne kadar 42 milyon TL tasarruf sağladı. Bu sayede tesislerin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmı karşılanırken, hava kirliliği ve karbon salınımı da azaltılmakta. Fethiye'de atık su arıtma tesisinin çatısına güneş enerjisi santrali kurulumu başlatıldı. MUSKİ Makine İkmal Dairesi Başkanlığı Enerji Sistemleri Mühendisi Gökhan Görsel, bu santralin günlük 245 kWh, yıllık ise yaklaşık 300 bin kWh elektrik üreteceğini belirtti. Ayrıca, yılsonunda 1 milyon TL tasarruf sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Yenilenebilir Enerji ile Temiz Gelecek

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik projelerin önemine dikkat çekti. Başkan Aras, Muğla'nın ülkenin en fazla güneş alan illerinden biri olduğunu vurgulayarak, il genelinde kurdukları ve kuracakları güneş enerjisi santralleri ile çevreye olan zararları minimize etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.