İnönü'de 40 Milyon TL'lik Kültür ve Kongre Merkezi Temel Atıldı
Eskişehir'in İnönü ilçesinde, 40 milyon 800 bin TL'ye ihalesi yapılan Kültür ve Kongre Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törende konuşan İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, projeye ilişkin detayları ve katkıda bulunanları anlattı.
Projenin Detayları ve Hedefler
İnönü Belediyesi tarafından yapılan projede, temel atma töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, İnönü Belediyesi'nin son 18 ayda gerçekleştirdiği çalışmaların yer aldığı bir film gösterildi. İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, bu süreçte muhtarlar, meclis üyeleri ve çalışanların büyük bir özveriyle çalıştığını belirtti. Hamamcı, "Belki bizden önce 10-15 tane belediye başkanı her seçim döneminde bu projenin sözünü verdi ama biz hayata geçirdik. İnşallah açılışını da coşkuyla yaparız" dedi.
AK Parti İl Başkanı'ndan Destek Mesajı
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin birçok alanda dönüşüm yaşadığını vurguladı. Albayrak, "Bu tesis, gençlerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sağlayacak. Aynı zamanda İnönü’nün kültürel hayatına canlılık katacaktır" ifadelerini kullandı.
Proje 2026'da Tamamlanacak
Törenin ardından dualar eşliğinde kurban kesilerek Kültür ve Kongre Merkezi'nin temeli atıldı. Proje, 705,63 metrekarelik Kongre Binası ve 191,12 metrekarelik Kafeterya Binası'ndan oluşacak. Ayrıca, fuaye alanı, dans atölyesi, kurs atölyeleri, sergi salonu, kütüphane ve çok amaçlı salon ile donatılacak. Projenin 2026 yılında tamamlanması hedefleniyor.