Asayiş »

Adana'da DEAŞ Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı

Adana'da düzenlenen DEAŞ operasyonunda, örgütün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden ile birlikte 6 şüpheli tutuklandı. Operasyon sırasında yapılan baskınlarda çok sayıda silah ve yasaklı materyal ele geçirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Adana'da, DEAŞ terör örgütünün "Haraç Alma" ve "Cezalandırma" gruplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgütün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, 10 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda 19 şüpheliyi tespit etti.

Yürütülen çalışmalar neticesinde, Özden'in liderliğindeki iki grubun iş adamlarından ve esnaflardan para toplamak amacıyla çeşitli tehditler ve saldırılar gerçekleştirdiği belirlendi. Şafak vakti, özel harekât polislerinin desteğiyle 25 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon sonucunda 19 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 DEAŞ bayrağı, 7 yasaklı örgüt kitabı ve çok sayıda mermi ile dijital materyal ele geçirildi.



Mahmut Özden'in Savunması Dikkat Çekti

Gözaltına alınan sözde emir Mahmut Özden, emniyetteki ifadesinde, "Ben yaşlandım artık, bunlarla işim yok" diyerek savunma yaptı. Yapılan işlemlerinin ardından, Özden'in de bulunduğu 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.