Güncel »

Afyonkarahisar'da Domateslerde Virüs İncelemesi Yapıldı

Afyonkarahisar'da tarım ürünleri arasında yer alan domatesin verim ve kalitesini artırmak amacıyla virüs incelemesi yapıldı.

İlgili incelemeler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi. 2025 yılı bitki sağlığı uygulama programı çerçevesinde, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personeli, virüs etmenleri açısından incelenmek üzere domates numuneleri aldı. Alınan numuneler, analiz için ilgili enstitüye gönderildi. Bununla birlikte, yapılan incelemeler, domates üretiminde karşılaşılabilecek olumsuz etkilerin önüne geçmeyi hedeflemektedir.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.