Eğitim »

Van'da Minik Öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi Verildi

Van'da 4-6 yaş grubu anaokulu öğrencilerine yönelik afet bilinci etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ve HAK Arama Kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirildi.


Afet Farkındalığı İçin Eğlenceli Etkinlik
Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen ve 604 kişinin hayatını kaybettiği 7.2 büyüklüğündeki depremin 14. yıl dönümü anısına, kent genelinde çeşitli farkındalık faaliyetleri sürdürülüyor. Bu kapsamda HAK Arama Kurtarma ekipleri, minik öğrencilere afet bilinci kazandırmayı hedefleyen eğitici ve eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte, öğrencilere deprem, yangın ve sel gibi muhtemel afet durumlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği basit ve anlaşılır bir dille anlatıldı. HAK Arama Kurtarma ekipleri, hazırladıkları sunumlarla çocuklara afet anında panik yapmadan güvenli davranışların önemini vurguladı.

Uygulamalı Tatbikat ile Öğrenme
Etkinliğin ilerleyen bölümlerinde, öğrencilerle birlikte "çök-kapan-tutun" tatbikatı yapılarak, deprem anında nasıl korunmaları gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Arama kurtarma personeli, miniklerin ilgisini çekmek adına kullanılan ekipmanları tanıttı ve çocukların merak ettiği soruları yanıtladı. Bu tür etkinlikler, gelecekteki afetlere karşı hazırlıklı bireylerin yetişmesine katkı sağlıyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.