Tekirdağ’da Renkli Şalvar Gecesi: 2 Bin Kadın Bir Araya Geldi
Tekirdağ Süleymanpaşa'da düzenlenen Şalvar Gecesi'ne 2 bin kadın katıldı. Kadınlar, şalvarlarını giyerek halaylar çekip eğlendi.
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Bıyıkali Mahallesi'nde ilk kez gerçekleştirilen Şalvar Gecesi, büyük bir katılımla hayata geçti. Etkinlik, mahalle meydanında yapıldı ve çevre mahallelerden gelen çok sayıda kadın bu coşkulu geceye iştirak etti. Davul zurna eşliğinde eğlenen kadınlar, uzun halay kuyrukları oluşturarak geleneksel bir atmosfer yarattı.
Yöresel Lezzetler ve Hatıralar
Etkinlikte katılımcılara yöresel yemekler ikram edildi. Kadınlar, hem lezzetleri tatmanın hem de birbirleriyle sohbet etmenin keyfini çıkardı. Ayrıca, katılımcılar hatıra fotoğrafları çektirerek bu özel anı ölümsüzleştirdi. Şalvar Gecesi, kadınların birlik ve dayanışma içinde vakit geçirmesine olanak tanıdı ve renkli görüntülere sahne oldu.
Gelecek İçin Umut Verici Adım
Etkinliğe katılan kadınlar, bu gece sayesinde hem eğlenceli zaman geçirdiklerini hem de köy kültürünü yaşatmanın mutluluğunu duyduklarını ifade etti. Kadınlar, Şalvar Gecesi'nin geleneksel hale getirilmesi için çaba göstereceklerini belirtti.