Yerel »

Yüksekova Mor Dağı Beyaza Büründü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Mor Dağı'nın zirvesi karla kaplandı.

Son bir aydır mevsim normallerinin altında seyreden soğuk hava, Yüksekova'da günlük hayatı olumsuz etkiliyor.
İlçenin yüksek rakımlı dağlarında meydana gelen kar yağışı sonrası zirveler adeta gelinlik gibi bembeyaz oldu. İlk olarak Cilo ve İkiyaka dağlarının yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, Yüksekova'nın Esendere beldesi güzergahındaki Mor Dağı'nın zirvelerine de ulaştı.

Soğuk Hava Etkisini Artırıyor
Ayrıca, ilçede soğuk hava etkisini artırarak aralıklı yağışların devam etmesine neden oluyor. Bu nedenle bölge halkı, erken gelen kış şartlarına karşı hazırlıklarını hızlandırma yoluna gitti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.