Ekonomi »

Bursa'da Tarım Potansiyeli Geliştiriliyor

Bursa'da tarım potansiyelini artırmak için Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi iş birliği yapıyor.

Bursa'nın tarım alanında verimliliği yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen ortak çalışmada, fide temininden pazarlama süreçlerine kadar birçok konu ele alındı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Akıllı Şehircilik Şube Müdürü Demet Sinmez ve Dr. Murat Alkan, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut ve Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürü Dr. Fevzi Çakmak ile bir araya geldi.

Tarımda Teknoloji Kullanımı Öne Çıkıyor
Toplantıda, Bursa'nın tarımsal üretim değerlerinin artırılması, çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi ve uluslararası rekabet şartlarının iyileştirilmesi gibi önemli konular üzerinde duruldu. Ayrıca, geleneksel tarım uygulamaları yerine teknoloji kullanımının artırılmasına yönelik yeni üretim modellerinin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Görüşme sırasında, işbirliği ve ortak proje uygulamaları hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.